Freepictures
Image default
Bedrijven

Hoe ziet de werking van Webflow eruit?

Een prachtige website bouwen zonder enige ervaring, met Webflow kan het! Maar waar begin je en waar moet je opletten? In deze blog lees je heel simpel hoe je een Webflow website kan opzetten.

 

Het is belangrijk om te weten dat coderen niet nodig is met Webflow. Het systeem van Webflow maakt het voor de maker namelijk mogelijk om gebruik te maken van ‘drag & drop’. Dit houdt in dat de maker visuele onderdelen gemakkelijk aan de pagina toe kan voegen. Deze manier van werken scheelt een heleboel tijd en voor de maker blijft het bouwen leuk. Coderen is voor het gros van de mensen namelijk een flinke drempel.

 

Tussentijdse aanpassingen kunnen gemakkelijk gedaan worden met de editor optie. Deze editor optie is vergelijkbaar met Elementor van WordPress waarbij je rechtstreeks content aan kan passen. In deze modus kan er niks verandert worden aan enige codering of opmaak van de pagina, enkel en alleen de content. Zo voorkom je dat er fouten gemaakt worden waarbij er alsnog een Webflow expert aan te pas moet komen. 

 

Dit gemak in werking is terug te zien in de manier waarop SEO ingericht is binnen Webflow. De beheerder heeft volledige toegang over de SEO-opmaak, indexeringsregels en redirects. Webflow heeft dit zo ingericht dat iemand zonder grootste Webflow ervaring dit gemakkelijk kan bewerken.

 

De Designer is een visueel hulpmiddel voor webontwerp dat stevig verankerd is in webstandaarden en best practices en vertaalt uw ontwerpbeslissingen in een nette HTML, CSS en JavaScript codering. 

 

Als je vooral een ontwerper bent en geen programmeerder, kun je de website ontwerpen en de codering van het prototype delen met ontwikkelaars om het te reproduceren. Voor de volledige kracht van Webflow is het combineren van de designer tool met het CMS en de hosting van Webflow de ideale oplossing.